söndag 13 januari 2013

En annorlunda historia

Idag börjar en ny blogg, en annan sorts blogg. Därför att den inte är fylld med åsikter, istället kommer den fyllas med en historia. Inte min, inte någon jag känner eller någon jag inte känner. Historien är inte sann, ren fiktion. En historia. En annorlunda sorts historia, den sort som man vanligtvis inte läser och man läser den så läser man den i smyg. Nu hamnar den i offentligheten, blir synlig och tydlig. En stor del av den har gått att läsa i ett år redan. Den är inte klar men den är inte heller egentligen ny. Den har vart på en plats man bara hittar om man letar. Det kräver att man vet vad man letar efter. Så att titta i kylskåpet är ingen bra idé. Där hittar man aldrig något.
Det är en historia som är en del av garderoben. En annan sorts garderob. Ett annat sorts gömställe. En annan sorts historia. Den kan vara svår för vissa att svälja men det är historia som lever i sig själv. I sin egen verklighet är de i allra högsta grad levande. De fyllda sidorna av text, där lever de. De två. Som tillhör något som är annat, är konstigt, är ovanligt. Det skulle kunna sitta en varningsruta "Läses på egen risk". Vi gör allting på egen risk. Vad man anser att man riskerar är väl en annan sak. En annan historia.
Du läser deras historia på egen risk. För den skiljer sig från vad som finns bland hyllorna. Den skiljer sig från vad vi anser vara normalt. Men även då är de så levande att man slutar bry sig om vad de är och börjar fokuserar vilka de är. Deras liv är inte mer än ord på en skärm men ibland är det allt som krävs.

Läs på egen risk:

Förord

Rei x 2 (Första delen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar